Små og store råd til en bedre privatøkonomi

Økonomihjelpen.com

Gode tips til deg som vil være smart med penger!

Du jobber garantert hardt for pengene dine, og da er det fint om de varer så lenge som mulig. Det er ikke hyggelig å ha vært på jobb hele uken, bare for å oppdage at pengene du har tjent har forsvunnet ut på ting du ikke riktig vet hva er. I denne artikkelen skal vi komme med noen enkle tips og råd til deg som vil være smart med pengene dine.

Bruk av kredittkort

Dersom du skal foreta en større investering, som kjøp av tv eller sofa, kan det være lurt å bruke kredittkortet ditt. Dette gjelder vel å merke om du klarer å betale regningen til forfall, slik at renten ikke begynner å løpe. En annen ting som er viktig å huske på med kredittkort er å sjekke hvilke gebyrer som følger med ved uttak av penger i minibank, både her hjemme og i utlandet. Det kan ofte koste deg dyrt å bruke kredittkortet på denne måten.

Sjekk skattekortet ditt

Skattetrekket ditt baseres på informasjon om inntekt, eiendeler og fradrag hentet fra den sist tilgjengelige selvangivelsen. Dersom det har skjedd endringer siden da, som at du har kjøpt bolig, bør du sørge for å få skattekortet ditt justert slik at du ikke betaler inn for mye. Det er selvfølgelig ingen krise å betale for mye skatt, og noen ser på det som en form for sparing i og med at du får pengene tilbake ved neste skatteoppgjør. Dog kan det hende du trenger disse pengene selv hver måned.

Bruk overskuddet ditt fornuftig

Dersom du har igjen penger hver måned bør du sette opp en plan for hva du skal gjøre med dem. Dersom de bare blir stående på bankkontoen din risikerer du at de forsvinner til alle de småting vi kjøper i løpet av måneden. I tillegg er det heller ikke spesielt god rente å hente på sparepenger. Bruk dem enten til å nedbetale lån eller spar i fond, slik at du får mer igjen for dem.

Vær en smart spiller

Alle har en hobby og for noen handler dette om å spille på nett. Det kan dreie seg om noen runder på en spilleautomat eller sette penger på en fotballkamp eller en annen sportsbegivenhet. I utgangspunktet er dette en grei hobby, som også kan gi et lite overskudd dersom du er fornuftig. Sørg for å sette opp et budsjett, slik at du vet hvor mye du kan spille for hver uke eller hver måned. Du kan også sette sperrer for hvor mye du kan sette inn på en spillkonto og hvor mye du kan tape. Dette er funksjoner som hjelper deg med å holde kontroll. Du vil også få mer glede ut av denne hobbyen dersom du leser tippe-tips på nett, da holder du deg oppdatert og vet hvordan du bør plassere pengene dine.

Noen flere økonomitips

Ha en bufferkonto som inneholder 1-2 månedslønner. Da har du penger dersom noe uventet skulle dukke opp, og slipper å bruke kredittkort eller ta opp dyre lån. Et veldig godt, men ofte glemt tips, er å skrive handleliste og bare handle en gang i uken. Liker du ikke å gå i butikker eller vil bruke tiden på noe annet, kan du handle mat på nettet og få det levert rett hjem.

Sørg for å betale alle regninger før forfall, slik at de ikke blir dyrere. Å betale purregebyr eller inkasso er kjedelig bruk av dine hardt opptjente penger.


Copyrighted content. All Rights Reserved.