Små og store råd til en bedre privatøkonomi

Økonomihjelpen.com

Kan jeg ta opp forbrukslån for å investere pengene i aksjer?

Gjennomsnittlig alder på personer som tar opp lån, deriblant forbrukslån for å kjøpe aksjer, går stadig nedover. Trenden skyldes i stor grad av sosiale medier og tv-programmer som inspirerer mange til å prøve lykken på risikofylte investeringer på børsen.

Vi skal ikke lenger enn til Sverige for å finne en økende grad av långivere som reklamerer med forbrukslån for å investere i aksjer. Dette har imidlertid høstet sterk kritikk fra en rekke kanter.

Banker og andre tilbydere av lån hos søta bror opererer nemlig med en mer liberal markedsføringslov enn det man gjør i Norge. Mange av Sveriges långivere har fått mye kritikk for sin markedsføring rettet mot yngre mennesker, slik at mange tar opp forbrukslån for å kjøpe aksjer.

Til tross for at det er strengere regler for markedsføring av forbrukslån i Norge, er det likevel en stor sjanse for at mange ser mot aksjemarkedet med lånte penger for å tjene mye penger, også i dette landet.

Aksjesparing for den yngre generasjonen

Det er ikke til å legge skjul på at det er bekymringsfullt dersom mange begynner å ta opp dyre lån uten sikkerhet for å kjøpe aksjer. Bare det å investere i aksjer er risikofylt nok fra før, men om man i tillegg går inn i markedet med lånte penger begynner det å bli ekstremsport i et økonomisk perspektiv.

Det er klart det kan være mer å hente i å spare i aksjer framfor å spare i en bankkonto, men det bør likevel investeres med penger man faktisk har råd til å miste.

Sjekk verdens femte rikeste manns største aksjeposter

Blant de største investorene i verden, finner vi Warren Buffet. I august kunne Finansavisen avsløre Warren Buffets største aksjeposter i 2022.

Investorlegenden har via Berkshire Hathaway profitert såpass at han nå er verdens femte rikeste mann med en formue på vanvittige 118 milliarder dollar.

  1. august ble Berkshire Hathaways største aksjeposter offentlig kjent. Disse aksjene er selskapet tyngst inne i:
  • Apple
  • Bank of America
  • Coca-Cola
  • Chevron
  • American Express

 


Copyrighted content. All Rights Reserved.