Små og store råd til en bedre privatøkonomi

Økonomihjelpen.com

Tips for å forbedre økonomien din fort

Noen ganger trengs det å gjøre en skikkelig opprydding i den personlige økonomien. Den beste måten å rydde opp er å kombinere flere inntekter med kutting av utgifter. Vi skal nå se på hva du kan gjøre selv for å gjøre en slik opprydding ganske fort.

Først – hvordan kan du få inn mer penger?

Første ting å se på er hvordan du kan få inn mer penger enn hva du har på kontoen akkurat nå. Det enkleste å begynne med er oftest å se på hvis du har noe som du kan selge. Rens opp i garderoben din og selg alle klær som du ikke lenger bruker eller som ikke passer. Deretter kan du fortsette med å rydde i andre steder i huset – for eksempel kjøkkenet eller garasjet. Ofte har vi utrolig masse ting som vi ikke bruker hjemme, og det kan gi en skikkelig god ekstra inntekt for den som gidder å gå gjennom å selge alt. Husk på å sette en grei pris, slik at du faktisk får solgt allt. Når du får ryddet vekk ting hjemme får du også mer energi, fordi det ikke blir like rotete. Win win!

Har du litt ekstra tid hver uke? Da kan du søke om å bli for eksempel støttekontakt. Dette er noe som er veldig hyggelig både for deg, men også for den person som du blir støttekontakt for. Du vil også få betalt, og selv om det ikke er en stor sum, blir det fortsatt litt ekstra penger hver måned.

Deretter – kutt utgiftene

Når du har fått orden på inntektene er det tid for å også få kuttet i utgiftene dine. Det er flere måter å gjøre dette. Du kan begynne med å se over regningene dine. Har du for eksempel mulighet for å finne et billigere abonnement for mobil og internett? Kanskje abonnerer du på noen tidskrifter eller goodiebags eller lignende – da er det mulig at det er på tide å si opp disse. Lån og kreditter kan samles sammen til et stort lån. Det pleier å gi en lavere rente, og det gir deg også en høyere kredittverdighet, slik at du kan få enda bedre lånetilbud i fremtiden.

Også utgifter i hverdagen er greit å prøve å kutte mest mulig. Du kan for eksempel bytte ut ferdigmat og restauranger mot hjemmelagde matpakker, og ta med kaffen hjemmefra i stedet for å dra på Starbucks.

Den fotballkampen du skal se på valgfri sportsbar kan du bytte ut mot en hyggekveld hjemme, hvor du og noen venner kombinerer odds og betting med god mat, noe godt å drikke og selvsagt fotball på TVen. Du kan besøke betting norge hvis du trenger tips på gode bettingsider.

Å ikke bruke bilen mer enn når du virkelig må, kommer mest sannsynlig også å spare deg mye penger. Gå eller sykle hvor det er mulig, eller se om det går å reise dit du skal med for eksempel buss eller tog. Mange små ting vil sammen gjøre en stor forskjell for økonomien din.


Copyrighted content. All Rights Reserved.