Små og store råd til en bedre privatøkonomi

Økonomihjelpen.com

Slik forbedrer du kredittverdigheten din med noen enkle trinn

I forbindelse med at du skal søke om et lån eller en ny kreditt, så vil banken gjøre en kredittsjekk på deg. Dette er for å sikre at du faktisk har evne å betale tilbake de penger du får lånet uten at det innvirker negativt på din private økonomi.

Men noen ganger er ikke kredittverdigheten så bra som vi ønsker. Det ikke alle vet, er at det går å gjøre noen ting selv for å forbedre denne. Det er også hva vi skal se på i denne artikkelen.

Første trinn er å rydde opp i økonomien din

Det aller første du må gjøre hvis du ønsker å forbedre din kredittverdighet, er å rydde opp i din økonomiske situasjon. Har du flere lån og kreditter så er dette et veldig godt sted å begynne ryddingen. Det er nemlig slik at banken ikke liker når du har mange lån og/eller kreditter. De synes det er bedre med bare et stort lån, i stedet for flere små. Dette er blant annet fordi mange små lån signalerer til banken at du ofte har et behov av å låne penger. Det er også slik at det er enklere å glemme bort en betaling hvis du har mange lån og kreditter å betale på hver måned. Får du da gebyrer kanskje det blir vanskelig for deg å betale dine andre kreditter, slik at det blir på måte som en dårlig domino-effekt.

Derfor er det greit å samle alle disse sammen til et større lån i stedet. Det kommer banken til å like.

Hvis du har ubrukte eller ferdig betalte kreditter så er det også lurt å avslutte disse. Når din kredittverdighet beregnes, regner nemlig banken som at du har benyttet alle dine kreditter maksimalt, selv om du ikke har brukt noen av dem i det hele tatt. Derfor kommer din kredittverdighet mest sannsynlig bli bedre når ikke disse kredittene lenger er der.

Ikke spør etter nye lån og kreditter

I forbindelse med at du for eksempel søker om et lån eller en kreditt, så vil det bli registrert at en kredittsjekk har gjennomførts på deg. I mange land er det slik at hvis du da har mange kredittsjekker på kort tid, så signalerer det til banken at dette her er en person som mangler økonomiske midler ofte. Det fører mange ganger til at søknader om lån heller ikke kan innvilges i andre land, men i Norge er dette ikke tillatt å benyttes som et kriterie.

Du må også huske på at en kredittsjekk gjennomføres hvis du for eksempel spør om delbetaling eller fakturabetaling når du handler online.

Det er imidlertid også tilfeller hvor kredittsjekker ikke kommer til å gjennomføres. Hvis du for eksempel spiller hos dine beste bettingsider eller registrerer deg for spill hos casinopånett.info, så vil det ikke bli gjort noen kredittsjekk. Det er fordi du betaler direkt når du spiller – da er ikke en kredittsjekk nødvendig.

Dette opplegget kan du huske på også når du handler online generelt. Det er derfor mer lurt å betale umiddelbart hver gang du har mulighet, siden det da ikke belaster din kredittverdighet negativt.


Copyrighted content. All Rights Reserved.