Små og store råd til en bedre privatøkonomi

Økonomihjelpen.com

Generelle økonomiråd

Lær deg å forstå inflasjon på den riktige måten

Inflasjon er i dagligtale ensbetydende med prisstigning, men i virkeligheten kommer det fra ordet inflatere, eller det å blåse opp noe. I denne artikkelen skal vi forklare hvorfor dette er så viktig å forstå slik at du skal lære å bruke inflasjonene riktig slik at du taper minst mulig penger på dette.

For å forstå inflasjon riktig er det vesentlig å forstå hvordan penger blir til. Politikere og økonomer er eksperter i å komplisere hvordan økonomi fungerer og har en rekke innfløkte forklaringer på hvorfor det blir inflasjon, eller mer riktig sagt, prisstigning.

På lang sikt er det nemlig en hovedfaktor som påvirker prisnivået, nemlig pengemengden i samfunnet. Hvis det til enhver tid er en bestemt pengemengde i samfunnet som skal sirkulere som byttemiddel for varer og tjenester, så vil prisene over tid holde seg forholdsvis stabile og på samme nivå. Faktisk bør de i slike tilfeller gå litt nedover på grunn av innovasjonen i samfunnet som stadig gjør det enklere å produsere varer og tjenester mer effektivt.

Les mer …

Slik forbedrer du kredittverdigheten din med noen enkle trinn

I forbindelse med at du skal søke om et lån eller en ny kreditt, så vil banken gjøre en kredittsjekk på deg. Dette er for å sikre at du faktisk har evne å betale tilbake de penger du får lånet uten at det innvirker negativt på din private økonomi.

Men noen ganger er ikke kredittverdigheten så bra som vi ønsker. Det ikke alle vet, er at det går å gjøre noen ting selv for å forbedre denne. Det er også hva vi skal se på i denne artikkelen.

Første trinn er å rydde opp i økonomien din

Det aller første du må gjøre hvis du ønsker å forbedre din kredittverdighet, er å rydde opp i din økonomiske situasjon. Har du flere lån og kreditter så er dette et veldig godt sted å begynne ryddingen. Det er nemlig slik at banken ikke liker når du har mange lån og/eller kreditter. De synes det er bedre med bare et stort lån, i stedet for flere små. Dette er blant annet fordi mange små lån signalerer til banken at du ofte har et behov av å låne penger. Det er også slik at det er enklere å glemme bort en betaling hvis du har mange lån og kreditter å betale på hver måned. Får du da gebyrer kanskje det blir vanskelig for deg å betale dine andre kreditter, slik at det blir på måte som en dårlig domino-effekt.

Les mer …

Tips for å forbedre økonomien din fort

Noen ganger trengs det å gjøre en skikkelig opprydding i den personlige økonomien. Den beste måten å rydde opp er å kombinere flere inntekter med kutting av utgifter. Vi skal nå se på hva du kan gjøre selv for å gjøre en slik opprydding ganske fort.

Først – hvordan kan du få inn mer penger?

Første ting å se på er hvordan du kan få inn mer penger enn hva du har på kontoen akkurat nå. Det enkleste å begynne med er oftest å se på hvis du har noe som du kan selge. Rens opp i garderoben din og selg alle klær som du ikke lenger bruker eller som ikke passer. Deretter kan du fortsette med å rydde i andre steder i huset – for eksempel kjøkkenet eller garasjet. Ofte har vi utrolig masse ting som vi ikke bruker hjemme, og det kan gi en skikkelig god ekstra inntekt for den som gidder å gå gjennom å selge alt. Husk på å sette en grei pris, slik at du faktisk får solgt allt. Når du får ryddet vekk ting hjemme får du også mer energi, fordi det ikke blir like rotete. Win win!

Har du litt ekstra tid hver uke? Da kan du søke om å bli for eksempel støttekontakt. Dette er noe som er veldig hyggelig både for deg, men også for den person som du blir støttekontakt for. Du vil også få betalt, og selv om det ikke er en stor sum, blir det fortsatt litt ekstra penger hver måned.

Les mer …

Kan jeg ta opp forbrukslån for å investere pengene i aksjer?

Gjennomsnittlig alder på personer som tar opp lån, deriblant forbrukslån for å kjøpe aksjer, går stadig nedover. Trenden skyldes i stor grad av sosiale medier og tv-programmer som inspirerer mange til å prøve lykken på risikofylte investeringer på børsen.

Vi skal ikke lenger enn til Sverige for å finne en økende grad av långivere som reklamerer med forbrukslån for å investere i aksjer. Dette har imidlertid høstet sterk kritikk fra en rekke kanter.

Banker og andre tilbydere av lån hos søta bror opererer nemlig med en mer liberal markedsføringslov enn det man gjør i Norge. Mange av Sveriges långivere har fått mye kritikk for sin markedsføring rettet mot yngre mennesker, slik at mange tar opp forbrukslån for å kjøpe aksjer.

Til tross for at det er strengere regler for markedsføring av forbrukslån i Norge, er det likevel en stor sjanse for at mange ser mot aksjemarkedet med lånte penger for å tjene mye penger, også i dette landet.

Les mer …

Kan man fortsatt finne gode investeringer i kryptomarkedet?

Kryptovaluta har på få år gått fra å være noe som kun spesielt interesserte hadde fokus på, til å bli noe som tilnærmet alle som har øyne for gode investeringer har sett nærmere på. Mange tenker kanskje at toget har gått for å hive seg på den populære og fremadstormende kryptobølgen, men det er ingenting som tyder på at det skal stoppe her.

Krypto er uansett kjent som en svært volatil investering, all den tid prisene kan bevege seg kraftig innenfor korte tidsrom. Det er derfor ikke nødvendigvis noe for investorer med stor risikoaversjon, men for de som klarer å holde seg kalde til tross for massive svingninger, kan kryptovaluta være en svært god investeringsmulighet.

El Salvador kan bli helt sentral i fremtiden for kryptovaluta

Mange har stilt seg skeptiske til om kryptovaluta noen gang kan bli noe annet enn et investeringsobjekt for kjøp og salg, til tross for at det ble utviklet for å være en desentralisert valuta som ikke kan styres av myndigheter eller sentralbanker. På grunn av de manglende bruksområdene, sett bort fra noen nettbutikker og andre spesialforretninger som har tilbudt bitcoin som betalingsmetode, mener kritikerne at bitcoin og de andre kryptoene har nådd taket sitt.

Nylig vedtok kongressen i El Salvador at bitcoin skal bli et lovlig betalingsmiddel i det mellomamerikanske landet. Dette har ført til stor oppmerksomhet blant ivrige kryptotilhengere rundt omkring i hele verden, om mange følger spent med på hva som skjer videre i denne saken. Det er nok uansett langt frem til vestlige land vil adoptere en lignende løsning som det El Salvadors president, Nayib Bukele, kunngjorde for sitt land.

Les mer …

Gode råd til ansvarlig spilling.

Det er moro å spille på sports betting og casino, noe som kan være flott avkobling og gi litt spenning i hverdagen. Samtidig er det viktig å være klar over at slik spilling ikke må få ta overhånd i livet ditt, både med tanke på tidsforbruk og i forhold til din privatøkonomi.

I de aller fleste sammenhenger fokuseres det på pengene som brukes når det er snakk om ansvarlig spilling, men det som er like viktig er at spillingen ikke får ta helt overhånd i livet ditt, når det handler om disposisjon av din fritid. Dette kan gå ut over en rekke andre forhold for deg både helsemessig, samt med tanke på personlige relasjoner overfor familie og venner.

Sett opp et spill budsjett.

Et spill budsjett er noe alle som er glade i å spille bør sette opp. Dette for å få et sunt forhold til spillingen både med tanke på hvor mye penger man på forhånd synes det er akseptabelt å tape, samt hvor mye tid du synes det er akseptabelt å bruke på spill.

Les mer …


Copyrighted content. All Rights Reserved.