Små og store råd til en bedre privatøkonomi

Økonomihjelpen.com

Generelle økonomiråd

Kan jeg ta opp forbrukslån for å investere pengene i aksjer?

Gjennomsnittlig alder på personer som tar opp lån, deriblant forbrukslån for å kjøpe aksjer, går stadig nedover. Trenden skyldes i stor grad av sosiale medier og tv-programmer som inspirerer mange til å prøve lykken på risikofylte investeringer på børsen.

Vi skal ikke lenger enn til Sverige for å finne en økende grad av långivere som reklamerer med forbrukslån for å investere i aksjer. Dette har imidlertid høstet sterk kritikk fra en rekke kanter.

Banker og andre tilbydere av lån hos søta bror opererer nemlig med en mer liberal markedsføringslov enn det man gjør i Norge. Mange av Sveriges långivere har fått mye kritikk for sin markedsføring rettet mot yngre mennesker, slik at mange tar opp forbrukslån for å kjøpe aksjer.

Til tross for at det er strengere regler for markedsføring av forbrukslån i Norge, er det likevel en stor sjanse for at mange ser mot aksjemarkedet med lånte penger for å tjene mye penger, også i dette landet.

Les mer …

Kan man fortsatt finne gode investeringer i kryptomarkedet?

Kryptovaluta har på få år gått fra å være noe som kun spesielt interesserte hadde fokus på, til å bli noe som tilnærmet alle som har øyne for gode investeringer har sett nærmere på. Mange tenker kanskje at toget har gått for å hive seg på den populære og fremadstormende kryptobølgen, men det er ingenting som tyder på at det skal stoppe her.

Krypto er uansett kjent som en svært volatil investering, all den tid prisene kan bevege seg kraftig innenfor korte tidsrom. Det er derfor ikke nødvendigvis noe for investorer med stor risikoaversjon, men for de som klarer å holde seg kalde til tross for massive svingninger, kan kryptovaluta være en svært god investeringsmulighet.

El Salvador kan bli helt sentral i fremtiden for kryptovaluta

Mange har stilt seg skeptiske til om kryptovaluta noen gang kan bli noe annet enn et investeringsobjekt for kjøp og salg, til tross for at det ble utviklet for å være en desentralisert valuta som ikke kan styres av myndigheter eller sentralbanker. På grunn av de manglende bruksområdene, sett bort fra noen nettbutikker og andre spesialforretninger som har tilbudt bitcoin som betalingsmetode, mener kritikerne at bitcoin og de andre kryptoene har nådd taket sitt.

Nylig vedtok kongressen i El Salvador at bitcoin skal bli et lovlig betalingsmiddel i det mellomamerikanske landet. Dette har ført til stor oppmerksomhet blant ivrige kryptotilhengere rundt omkring i hele verden, om mange følger spent med på hva som skjer videre i denne saken. Det er nok uansett langt frem til vestlige land vil adoptere en lignende løsning som det El Salvadors president, Nayib Bukele, kunngjorde for sitt land.

Les mer …

Gode råd til ansvarlig spilling.

Det er moro å spille på sports betting og casino, noe som kan være flott avkobling og gi litt spenning i hverdagen. Samtidig er det viktig å være klar over at slik spilling ikke må få ta overhånd i livet ditt, både med tanke på tidsforbruk og i forhold til din privatøkonomi.

I de aller fleste sammenhenger fokuseres det på pengene som brukes når det er snakk om ansvarlig spilling, men det som er like viktig er at spillingen ikke får ta helt overhånd i livet ditt, når det handler om disposisjon av din fritid. Dette kan gå ut over en rekke andre forhold for deg både helsemessig, samt med tanke på personlige relasjoner overfor familie og venner.

Sett opp et spill budsjett.

Et spill budsjett er noe alle som er glade i å spille bør sette opp. Dette for å få et sunt forhold til spillingen både med tanke på hvor mye penger man på forhånd synes det er akseptabelt å tape, samt hvor mye tid du synes det er akseptabelt å bruke på spill.

Les mer …

Kredittkort

kredittkort


Copyrighted content. All Rights Reserved.