Små og store råd til en bedre privatøkonomi

Økonomihjelpen.com

Generelle økonomiråd

Tips til mer økonomisk frihet

Noe som de aller, aller fleste drømmer om er mer økonomisk frihet. Men for de aller fleste er det vanskelig å se for seg hvordan man skal kunne tjene mer penger enn det man gjør på den vanlige jobben sin for eksempel, eller hvordan man skal kunne skjære ned på de vanlige utgiftene man har hver måned eller hver uke eller hvert år, for å skape den friheten man ønsker seg – uten å skulle endre livsstilen sin drastisk. Men det er måter man med enkle grep kan skape mer frihet i hverdagen.

Det å snakke om penger er ikke noe vi gjør særlig mye, og i hvert fall ikke i Norge. For selv om penger og økonomi er noe som vi absolutt alle sammen skal ha et forhold til hele og ikke minst resten av livet, er det likevel et tema som de aller fleste ikke liker å snakke om, eller som man kanskje til og med synes er litt ufint å spørre om – og som man heller ikke lærer noe særlig om på skolen.

Dette er egentlig utrolig når vi tenker på hvor viktig det er å ha et godt forhold til penger, sånn at vi kan ta gode valg. Hvis du tenker at det å investere kan være noe for deg, så kan cfd kanskje være et bra sted å begynne. Men hvis du vil lese mer om å investere, så bli her, for her skal du få noen råd for hvordan du kan komme i gang med å investere, hvis det er noe som føles riktig for deg.

Les mer …

Kan man fortsatt finne gode investeringer i kryptomarkedet?

Kryptovaluta har på få år gått fra å være noe som kun spesielt interesserte hadde fokus på, til å bli noe som tilnærmet alle som har øyne for gode investeringer har sett nærmere på. Mange tenker kanskje at toget har gått for å hive seg på den populære og fremadstormende kryptobølgen, men det er ingenting som tyder på at det skal stoppe her.

Krypto er uansett kjent som en svært volatil investering, all den tid prisene kan bevege seg kraftig innenfor korte tidsrom. Det er derfor ikke nødvendigvis noe for investorer med stor risikoaversjon, men for de som klarer å holde seg kalde til tross for massive svingninger, kan kryptovaluta være en svært god investeringsmulighet.

El Salvador kan bli helt sentral i fremtiden for kryptovaluta

Mange har stilt seg skeptiske til om kryptovaluta noen gang kan bli noe annet enn et investeringsobjekt for kjøp og salg, til tross for at det ble utviklet for å være en desentralisert valuta som ikke kan styres av myndigheter eller sentralbanker. På grunn av de manglende bruksområdene, sett bort fra noen nettbutikker og andre spesialforretninger som har tilbudt bitcoin som betalingsmetode, mener kritikerne at bitcoin og de andre kryptoene har nådd taket sitt.

Nylig vedtok kongressen i El Salvador at bitcoin skal bli et lovlig betalingsmiddel i det mellomamerikanske landet. Dette har ført til stor oppmerksomhet blant ivrige kryptotilhengere rundt omkring i hele verden, om mange følger spent med på hva som skjer videre i denne saken. Det er nok uansett langt frem til vestlige land vil adoptere en lignende løsning som det El Salvadors president, Nayib Bukele, kunngjorde for sitt land.

Les mer …

Gode råd til ansvarlig spilling.

Det er moro å spille på sports betting og casino, noe som kan være flott avkobling og gi litt spenning i hverdagen. Samtidig er det viktig å være klar over at slik spilling ikke må få ta overhånd i livet ditt, både med tanke på tidsforbruk og i forhold til din privatøkonomi.

I de aller fleste sammenhenger fokuseres det på pengene som brukes når det er snakk om ansvarlig spilling, men det som er like viktig er at spillingen ikke får ta helt overhånd i livet ditt, når det handler om disposisjon av din fritid. Dette kan gå ut over en rekke andre forhold for deg både helsemessig, samt med tanke på personlige relasjoner overfor familie og venner.

Sett opp et spill budsjett.

Et spill budsjett er noe alle som er glade i å spille bør sette opp. Dette for å få et sunt forhold til spillingen både med tanke på hvor mye penger man på forhånd synes det er akseptabelt å tape, samt hvor mye tid du synes det er akseptabelt å bruke på spill.

Les mer …

Gode tips til deg som vil være smart med penger!

Du jobber garantert hardt for pengene dine, og da er det fint om de varer så lenge som mulig. Det er ikke hyggelig å ha vært på jobb hele uken, bare for å oppdage at pengene du har tjent har forsvunnet ut på ting du ikke riktig vet hva er. I denne artikkelen skal vi komme med noen enkle tips og råd til deg som vil være smart med pengene dine.

Bruk av kredittkort

Dersom du skal foreta en større investering, som kjøp av tv eller sofa, kan det være lurt å bruke kredittkortet ditt. Dette gjelder vel å merke om du klarer å betale regningen til forfall, slik at renten ikke begynner å løpe. En annen ting som er viktig å huske på med kredittkort er å sjekke hvilke gebyrer som følger med ved uttak av penger i minibank, både her hjemme og i utlandet. Det kan ofte koste deg dyrt å bruke kredittkortet på denne måten.

Les mer …


Copyrighted content. All Rights Reserved.