Små og store råd til en bedre privatøkonomi

Økonomihjelpen.com

Generelle økonomiråd

Lær deg å forstå inflasjon på den riktige måten

Inflasjon er i dagligtale ensbetydende med prisstigning, men i virkeligheten kommer det fra ordet inflatere, eller det å blåse opp noe. I denne artikkelen skal vi forklare hvorfor dette er så viktig å forstå slik at du skal lære å bruke inflasjonene riktig slik at du taper minst mulig penger på dette.

For å forstå inflasjon riktig er det vesentlig å forstå hvordan penger blir til. Politikere og økonomer er eksperter i å komplisere hvordan økonomi fungerer og har en rekke innfløkte forklaringer på hvorfor det blir inflasjon, eller mer riktig sagt, prisstigning.

På lang sikt er det nemlig en hovedfaktor som påvirker prisnivået, nemlig pengemengden i samfunnet. Hvis det til enhver tid er en bestemt pengemengde i samfunnet som skal sirkulere som byttemiddel for varer og tjenester, så vil prisene over tid holde seg forholdsvis stabile og på samme nivå. Faktisk bør de i slike tilfeller gå litt nedover på grunn av innovasjonen i samfunnet som stadig gjør det enklere å produsere varer og tjenester mer effektivt.

Les mer …

Slik forbedrer du kredittverdigheten din med noen enkle trinn

I forbindelse med at du skal søke om et lån eller en ny kreditt, så vil banken gjøre en kredittsjekk på deg. Dette er for å sikre at du faktisk har evne å betale tilbake de penger du får lånet uten at det innvirker negativt på din private økonomi.

Men noen ganger er ikke kredittverdigheten så bra som vi ønsker. Det ikke alle vet, er at det går å gjøre noen ting selv for å forbedre denne. Det er også hva vi skal se på i denne artikkelen.

Første trinn er å rydde opp i økonomien din

Det aller første du må gjøre hvis du ønsker å forbedre din kredittverdighet, er å rydde opp i din økonomiske situasjon. Har du flere lån og kreditter så er dette et veldig godt sted å begynne ryddingen. Det er nemlig slik at banken ikke liker når du har mange lån og/eller kreditter. De synes det er bedre med bare et stort lån, i stedet for flere små. Dette er blant annet fordi mange små lån signalerer til banken at du ofte har et behov av å låne penger. Det er også slik at det er enklere å glemme bort en betaling hvis du har mange lån og kreditter å betale på hver måned. Får du da gebyrer kanskje det blir vanskelig for deg å betale dine andre kreditter, slik at det blir på måte som en dårlig domino-effekt.

Les mer …

Tips for å forbedre økonomien din fort

Noen ganger trengs det å gjøre en skikkelig opprydding i den personlige økonomien. Den beste måten å rydde opp er å kombinere flere inntekter med kutting av utgifter. Vi skal nå se på hva du kan gjøre selv for å gjøre en slik opprydding ganske fort.

Først – hvordan kan du få inn mer penger?

Første ting å se på er hvordan du kan få inn mer penger enn hva du har på kontoen akkurat nå. Det enkleste å begynne med er oftest å se på hvis du har noe som du kan selge. Rens opp i garderoben din og selg alle klær som du ikke lenger bruker eller som ikke passer. Deretter kan du fortsette med å rydde i andre steder i huset – for eksempel kjøkkenet eller garasjet. Ofte har vi utrolig masse ting som vi ikke bruker hjemme, og det kan gi en skikkelig god ekstra inntekt for den som gidder å gå gjennom å selge alt. Husk på å sette en grei pris, slik at du faktisk får solgt allt. Når du får ryddet vekk ting hjemme får du også mer energi, fordi det ikke blir like rotete. Win win!

Har du litt ekstra tid hver uke? Da kan du søke om å bli for eksempel støttekontakt. Dette er noe som er veldig hyggelig både for deg, men også for den person som du blir støttekontakt for. Du vil også få betalt, og selv om det ikke er en stor sum, blir det fortsatt litt ekstra penger hver måned.

Les mer …

Kan jeg ta opp forbrukslån for å investere pengene i aksjer?

Gjennomsnittlig alder på personer som tar opp lån, deriblant forbrukslån for å kjøpe aksjer, går stadig nedover. Trenden skyldes i stor grad av sosiale medier og tv-programmer som inspirerer mange til å prøve lykken på risikofylte investeringer på børsen.

Vi skal ikke lenger enn til Sverige for å finne en økende grad av långivere som reklamerer med forbrukslån for å investere i aksjer. Dette har imidlertid høstet sterk kritikk fra en rekke kanter.

Banker og andre tilbydere av lån hos søta bror opererer nemlig med en mer liberal markedsføringslov enn det man gjør i Norge. Mange av Sveriges långivere har fått mye kritikk for sin markedsføring rettet mot yngre mennesker, slik at mange tar opp forbrukslån for å kjøpe aksjer.

Til tross for at det er strengere regler for markedsføring av forbrukslån i Norge, er det likevel en stor sjanse for at mange ser mot aksjemarkedet med lånte penger for å tjene mye penger, også i dette landet.

Les mer …


Copyrighted content. All Rights Reserved.