Små og store råd til en bedre privatøkonomi

Økonomihjelpen.com

Skaff deg en ekstrainntekt!

Det er mange veier til rom, det samme gjelder når det kommer til hvordan man kan få økt egen inntekt. Det første som faller de fleste inn er å be sjefen om høyere lønn i forbindelse med eksisterende stilling eventuelt bytte jobb for å få høyere lønn. Et annet alternativ er etterutdanning for å gå opp i lønn i eksisterende stilling, noe som er spesielt aktuelt i offentlige stillinger. I denne artikkelen skal vi imidlertid legge litt fokus vekk fra slike tradisjonelle måter for å skaffe seg høyere inntekt på og fokusere mer på hva man kan gjøre for å skaffe seg en ekstrainntekt i tilegg til lønn fra din faste arbeidsgiver.

Det finnes mange varianter av ekstrainntekt!

Ekstrainntekt kan være så mangt. Det kan være en vanlig deltidsstilling ved siden av din fulltidsjobb, et eget firma litt på si, utleie av hybel eller utleie av andre eiendeler og mye mer. Det er ofte lurt å tenke litt utenfor boksen i denne sammenhengen og bli enig med seg selv hva hovedhensikten er. For de fleste er målet å tjene mest mulig ekstra penger for minst mulig arbeid. For enkelte kan det imidlertid være viktigst å drive med noe de trives med ved siden av sin fulltidsjobb, gjerne en hobby som de samtidig kan tjene litt penger på i tilegg.

Les mer …

Be om høyere lønn!

Mange arbeidstakere har en tøff økonomisk hverdag som sårt trenger en tusenlapp eller to mer å rutte med i hver måned. De fleste av disse triver greit i sin nåværende jobb men til tross for dette er de på utkikk etter ny arbeidsgiver for å få høyere lønn og kanskje litt endringer og frynsegoder på kjøpet. Mange i denne situasjonen har ikke tenkt på eller tatt seg mot til å gjøre det som burde vært det aller første alternativet, nemlig å be om høyere lønn i sin nåværende stilling.

Det er faktisk mange ledere som blir fornærmet når de får en oppsigelse på bordet og blir fortalt at lønnen er hovedårsaken til at man bytter beite. Verden er nå en gang slik at ingen ledere uoppfordret kaster mer lønn etter sine medarbeidere til tross for at de gjerne betaler mer for å beholde dem dersom det er nødvendig. Den økonomiske hverdagen til norske bedrifter tillater ikke en slik "føre var" tankegang og en leder som brukte penger slik ville ikke fungert særlig lenge i stillingen. Mange blir imidlertid overrasket over å enkelt og smertefritt det var å be om mer i lønn, spesielt dersom du har vært i bedriften i lang tid og har kommet litt i bakleksa i forhold til nyansatte samtidig som ledelsen ser på deg som litt uunnværlig.

Les mer …


Copyrighted content. All Rights Reserved.