Små og store råd til en bedre privatøkonomi

Økonomihjelpen.com

Du trenger dobbel inntekt for å kompensere for sparte penger

Har du noen gang tenkt på at dersom du sparer penger så kan du avstå fra omtrent det dobbelte i inntekt?

La oss se for oss et tenkt eksempel at du har en inntekt litt over gjennomsnittet og din økonomi går omtrent i null fra måned til måned. Du har råd til det du trenger men føler ikke at du kan bevilge deg noe ekstra og har et ønske om å ha kr 2000,- mer å rutte for hver måned. Du kan da velge å spare og/ eller kutte dette beløpet fra dine allerede faste utgifter eller du kan jobbe for å skaffe deg nødvendig ekstrainntekt for å få dette til.

 

Problemet er at dersom du skal skaffe deg ekstra inntekt for å få mer penger å rutte med så kommer denne inntekten på toppen av den faste inntekten du allerede har og dermed må du skatte fullt ut av denne, gjerne med toppskatt i tilegg dersom du har en god inntekt i utgangspunktet og således ender du opp med å måtte tjene nærmere kr 4000,- ekstra hver måned for å få de to ekstra tusenlappene å rutte med. Hvorfor da ikke heller så på hva du kan gjøre for å spare penger i første omgang samtidig som du slipper å gi avkall på fritiden som du må gjøre ved å jobbe ekstra.

Utallige måter å spare penger på

Det finnes utallige måter å spare penger på i sitt daglige liv. Dette kan være alt fra små tiltak som sparer deg noen få kroner til store tiltak som nødvendigvis ikke medfører mye jobb men som medfører enorme besparelser. Det du bør begynne med er å se på dine faste utgifter hver måned og gå gjennom post til post hvor du begynner med den største utgiften. Vi nevner følgende eksempler:

  • Boliglån, kan du få lavere rente (0,25 % kan utgjøre mange hundrelapper i måneden)
  • Husleie, kan du få lavere husleie annet sted og kanskje få bedre bosted i samme slengen? Mulighet til å forhandle om lavere med eksisterende husvert?
  • Forsikringer. Gå gjennom dine forsikringer. Be om tilbud fra andre selskaper og prut på eget selskap. Har du unødvendige forsikringer som kan fjernes eller reduseres?
  • Bak inn dyr forbruksgjeld i boliglånet.
  • Slutt å røyke! Spar tusenlapper i måneden og få et lengre liv på kjøpet. Et tiltak som alene kan være tilstrekkelig for å spare det ønskede beløp.
  • Gå gjennom løpende abonnementer på TV, telefon, internett og mobilabonnement. Et tiltak som raskt kan medføre hundrelapper spart i måneden.
  • Bytt til billigere bil.
  • Slutt å handle mat på kiosker og bensinstasjoner. Handle konsekvent hos lavprisbutikker.
  • Mye, mye mer

Som du ser av ovenstående eksempler er det ikke nødvendigvis så mye som skal til for å spare kr 2000,- hver måned i stedet for å jobbe seg i hjel for å tjene dette på toppen av din vanlige inntekt. Vi vil jevnlig komme med artikler når vi kommer over gode tips til å spare penger. Vi kan også anbefale dette nettstedet om ekstrainntekt som har gode råd både til ekstrainntekt og sparetips hvor dette også er satt litt opp mot hverandre slik at du kan finne det som passer deg best.


Copyrighted content. All Rights Reserved.