Små og store råd til en bedre privatøkonomi

Økonomihjelpen.com

Lån og kreditt uten kredittsjekk

Kan jeg få lån med betalingsanmerkninger uten at det foretas kredittsjekk av meg?

Svaret på spørsmålet er i utgangspunktet ganske enkelt nei. Dersom du likevel lykkes med å få dette er det enten fordi långiver enkelt og greit gjør en feil, noe som faktisk skjer innimellom, eller fordi du kan stille god sikkerhet for lånet eller har en solid kausjonist. Dersom du er på jakt etter usikret forbrukslån eller kredittkort, uten at det foretas kredittsjekk av deg først, så vil du nok dessverre oppleve å stange hodet i veggen. Dersom du likevel klarer å få dette er det mest sannsynlig fordi banken eller korttilbyder gjør en feil i forhold til sine normale rutiner.

Dersom du likevel skulle oppleve å treffe på en aktør som tilbyr deg lån eller kredittkort uten kredittsjekk bør du være særdeles skeptisk til dette. Vi kjenner ikke til noen seriøse aktører som gjør dette så da er det på tide å undersøke nærmere om hvem som faktisk tilbyr deg lån og hvilke metoder de benytter til å få inn sine avdrag. Lånehaier som man kjenner fra typiske Amerikanske action filmer er normalt ikke noe problem i Norge men dersom du har et noe tvilsomt nettverk kan du nok likevel oppleve å få tilbud fra slike. Det er enkelt og greit bare og takke høflig nei, uansett hvor desperat situasjon du er i.

Selv om det i praksis ikke er mulig å få norske kredittkort, forbrukslån eller andre kreditter uten at det først foretas en kredittsjekk, så har alle aktørene forskjellige kriterier. Dersom du har betalingsanmerkninger så kan du nok uansett bare glemme det, men i andre tilfeller betyr et avslag hos en aktør ikke at alle vil gi deg avslag. Det kan derfor lønne seg å søke hos flere aktører via en sammenligningstjeneste, hvis du virkelig trenger et kredittkort i forbindelse med en utenlandsreise eller lignende. Det samme gjelder sammenligning av forbrukslån, sammenlign på Besteforbrukslån.no.

Telefonabonnement uten kredittsjekk

På samme måte som ved forbrukslån og kredittkort så foretar de fleste telefoni tilbyderne kredittsjekk før de godtar et kundeforhold med en ny kunde. På grunn av at risikoen normalt er mye lavere i kombinasjon med hard konkurranse så er de likevel mer slepphendte og enkelte kan til og med godta personer med få mindre anmerkninger hvor økonomien ellers synes å være relativt ordnet og solid. Det er vanskeligst å få mobile abonnementer uten kredittsjekk eller med betalingsanmerkninger da slike abonnementer har høyest risiko for unormalt høye regninger ved bruk i utlandet eller ved oppringning til dyre teletorgtjenester. Et adsl abonnement på den andre siden har en begrenset og forutsigbarhet i kostnadsrisikoen og er gjerne noe det er lettere å få gjennom en kredittsjekk som i utgangspunktent er negativ på.

Hvordan få strøm med betalingsanmerkninger?

Alle nettleverandører av strøm er pliktige til å levere strøm til alle uansett om de har betalingsanmerkninger. Dette betegnes som leveringsplikt og er noe alle har rett til å få levert så lenge de ikke har misligholdt gjeld til den aktuelle netteieren. Leveringsplikt er imidlertid dyrere enn en tradisjonell strømavtale med en kraftleverandør men ikke så dyrt at det er ulevelig. Du trenger dermed ikke å være bekymret for ikke å få strøm selv om du har betalingsanmerkninger men du vil oppleve at du ikke har mange valgmuligheter til å shoppe blant billigleverandørene.

Selv om du har betalingsanmerkninger og får levert strøm på leveringsplikt er det bare å forsøke å å få til en avtale med en av de mange tilbyderne av strøm i Norge. Du søker enkelt på nett og dersom du får avslag går du bare videre til neste leverandør på listen.  Du felste strømleverandørene er klar over at strøregningen er noe de fleste prioriterer, slev de med betalingsanmerkninger, samtidig som det er en relativt begrenset risiko for uventede høye tap. Man går ikke amok med strømforbruker på samme måte som man kan "ta av" med et kredittkort eller med en mobiltelefon i utlandet.

Har jeg betalingsanmerkninger?

Mange går i uvitenhet og lurer på om de har betalingsanmerkninger eller ikke. I de fleste tilfeller hvor man er usikker har man mest sannsynlig ikke en betalingsanmerkning da det skal mer til å få dette enn folk flest tror. Dessuten skal man ha et forhåndsvarsel med en 14 dagers frist til å uttale seg før en inkassosak kan registreres med en negativ betalingsanmerkning. Dersom du likevel er i tvil så anbefaler vi at du foretar en kredittsjekk av deg selv som beskrevet i denne artikkelen.

 


Copyrighted content. All Rights Reserved.